Dill- och kaviarfylld strömming
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 151
            Kcal / portion: 685
            GBR (GI) / port: 10
Recept: 2741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
 - Dela potatis och lägg i långpanna. Blanda med rapsolja och salt. Rosta i ugnen 40 minuter tills potatisen är mjuk.
 - Fyll strömming med kaviar och dill. Enkelpanera, vänd, i rågmjöl, salt och peppar.
 - Stek strömmingen klar i rapsolja ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på plåt. Värm försiktigt i ugnen innan servering.
 - Sås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
 - Garnera med färskriven pepparrot och dill.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)