Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ceviche > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
Om marinering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (15 min )
- Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
- Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
- Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
- Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
- Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
- Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)