Grönpanerad gös
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönpanerad gös

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3306 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 436 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sås: Lägg äggulorna i en bunke tillsammans med vinäger, honungdijon och salt. Låt detta bli rumsvarmt. Även matoljan skall vara tempererad.
  3. Vispa äggen, helst med elvisp. Ringla ner lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
  4. Finhacka cornichons och blanda i.
  5. Panering: Det går åt mer panering än vad som anges i ingredienslistan (se kommentar). Dela broccoli i mindre bitar. Lägg i mixer tillsammans med ströbröd. Mixa fint. Häll upp på en tallrik.
  6. Vispa ihop ägg med en gaffel i en djup tallrik. Doppa fisken först i äggsmeten och sedan i broccolimixet. Låt de vila en god stund så att paneringen fastnar ordentligt.
  7. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en eller två fiskar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  8. Stek skivorna cirka 2 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när ytan fått fin färg. Salta lätt och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir paneringen svartbränd.

Kockens kommentar

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 200 gram per portion, varav panering 33%. Energimängd 275 Kcal, varav 54% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem