Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 1465

GBR (GI) / port: 6
Recept: 5860 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 19%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Låt äggulor och olja bli rumsvarm.
- Koka potatis.
- Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
- Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
- Finhacka cornichons och blanda i.
- Mixa ströbröd, röd pesto och salt i en mixer. Häll över brödmixet i en tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.
- Doppa fisken först i ägg och sedan i brödmixet.
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida.
Kockens kommentar
Mängd sås är 1,5 dl per portion, vilket är väl tilltaget. Av total kalorimängd för receptet svarar såsen för 60%! Fisken svarar för 15% och potatisen för 9%. Den kalorirädde bör alltså vara försiktig med att äta större mängder av såsen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)