Rödpanerad gös
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödpanerad gös

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 1465

GBR (GI) / port: 6

Recept: 5860 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 19%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 599 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 9%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1.  Låt äggulor och olja bli rumsvarm.
  2. Koka potatis.
  3. Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
  4. Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
  5. Finhacka cornichons och blanda i.
  6. Mixa ströbröd, röd pesto och salt i en mixer. Häll över brödmixet i en tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.
  7. Doppa fisken först i ägg och sedan i brödmixet.
  8. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida.

Kockens kommentar

Mängd sås är 1,5 dl per portion, vilket är väl tilltaget. Av total kalorimängd för receptet svarar såsen för 60%! Fisken svarar för 15% och potatisen för 9%. Den kalorirädde bör alltså vara försiktig med att äta större mängder av såsen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem