
Fisk- och purjogratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2948 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra en gratängform. Salta och peppra fisken. Lägg i formen.
- Finstrimla purjolök. Grovriv västerbottenost. Lägg purjolök och ost på fisken.
- Smula över fiskbuljongtärningen. Slå över vitvinsvinäger och grädde.
- Gratinera i ugnen 20 minuter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)