
Cornish clotted cream, Devon cream, klumpad grädde till scones
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 2160

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 42%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om clotted cream > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (3 tim + 12 tim )
- Vattenbad: Koka upp vatten i en vattenbadskastrull. Alternativt i en kastrull med en till kastrullen passande, till kanten tättslutande metallskål. Låt vattnet sedan sjuda på mycket låg värme. Läs mer > Koka i vattenbad.
- Häll grädde i skålen och låt sjuda på svag värme i minst 3 timmar. Grädden får absolut inte koka. Rör inte om i grädden och skaka inte kastrullen.
- Ta ut skålen och låt krämen svalna. Ställ in skålen med grädde i kylskåp cirka 12 timmar.
- Ta försiktigt med en hålslev eller en sked upp kakan på ytan. Rör om kakan till jämn kräm.
Kockens kommentar
Clotted cream är klassiskt engelskt serverad till Cream Tea tillsammans med scones, sylt eller bär (läs mer > Om engelsk kokkonst). Clotted cream skall hålla minst 55% smörfett. Färdig clotted cream går att köpa i vissa specialbutiker. Läs mer > Om clotted cream.