Klassiska havrescones
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (4 per bröd): 16

Om bakpulverbröd >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om scones >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassiska havrescones

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3165 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 58 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om scones > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225-250°C i god tid. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna till en smuligt massa. Tillsätt filmjölk eller mjölk och rör snabbt ihop.
  3. Forma: Dela degen i bröddelar (ca 225 gram/st) och forma dem till stora bullar. Lägg bullarna på smörad plåt eller på bakplåtspapper. Tryck till lätt. Skåra dem korsvis med en vass kniv.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  5. Serveras scones varma med en god sylt till.

Kockens kommentar

Scones är ett mastigt, kompakt och tungt bröd. Ett sätt att lätta upp brödet är att tillsätta havregryn i degen vilket ger ett smuligare bröd. Dock max till 50%. Ju mer havregryn desto smuligare.  

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 5 cl vatten per bit har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Klassiska scones - grundrecept

Curd

Sockerfri scones

Scones med saffran

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem