
Klassiska havrescones
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225-250°C i god tid. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna till en smuligt massa. Tillsätt filmjölk eller mjölk och rör snabbt ihop.
- Forma: Dela degen i bröddelar (ca 225 gram/st) och forma dem till stora bullar. Lägg bullarna på smörad plåt eller på bakplåtspapper. Tryck till lätt. Skåra dem korsvis med en vass kniv.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Serveras scones varma med en god sylt till.
Kockens kommentar
Scones är ett mastigt, kompakt och tungt bröd. Ett sätt att lätta upp brödet är att tillsätta havregryn i degen vilket ger ett smuligare bröd. Dock max till 50%. Ju mer havregryn desto smuligare.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 5 cl vatten per bit har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.