
Sockerfria scones med hallon och choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1510 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (20 min )
- Sätt ugen på 225ºC.
- Blanda i en skål vetemjöl, salt, havrekli, bakpulver och Canderel (eller socker).
- Grovhacka choklad. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till runda kakor.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Kockens kommentar
Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till. För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallon kan ersättas med annan frukt och Canderel med socker. Scones är klassiskt engelskt bröd till "afternoon tea". Läs mer > Om engelsk kokkonst.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.