Sockerfria scones med hallon och choklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små scones: 8

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om scones >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sockerfria scones med hallon och choklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1510 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 55 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om scones > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugen på 225ºC.
  2. Blanda i en skål vetemjöl, salt, havrekli, bakpulver och Canderel (eller socker).
  3. Grovhacka choklad. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till runda kakor.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.

Kockens kommentar

Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till. För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallon kan ersättas med annan frukt och Canderel med socker. Scones är klassiskt engelskt bröd till "afternoon tea". Läs mer > Om engelsk kokkonst.


Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem