Juliga saffranscones
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små scones: 12

Om scones >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Juliga saffranscones

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 74 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om scones > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.
  2. Förvärm ugnen på 250°C.
  3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra. 
  4. Dela degen i portionsbitar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.
  5. Grädda: Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
  6. Serveras helst varma med smör till.

Kockens kommentar

Scones är ett bakpulverbröd. Läs mer > Om scones.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 25 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Scones grundrecept

Saffrangifflar

Saffransbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem