
Juliga saffranscones
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra.
- Dela degen i portionsbitar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
- Serveras helst varma med smör till.
Kockens kommentar
Scones är ett bakpulverbröd. Läs mer > Om scones.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 25 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk