
Scones bakad med kesella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om scones > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt kesella och rör snabbt ihop.
- Dela degen i portionsdelar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Att tillföra kesella i receptet ger saftigare scones. För en nyttigare scones kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil samt använda mager kesella. Läs mer > Om scones.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 20 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.