
Torskrygg med skaldjursmos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skala potatis och jordärtskocka. Skär i mindre bitar. Koka med vatten och salt cirka 20 minuter.
- Salta och peppra torsken. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i torsken och stek cirka 1 minut på varje sida. Lägg torsken i ugnsfast fat och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Skala räkorna. Slå av vattnet på potatis och jordärtskockor. Häll i mjölk, smör, salt och peppar. Vispa kraftigt till en slät mos. Lägg räkorna i moset.
- Servera räkmos, torsk och sallat på tallrik.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)