Stationshusets räksallad
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 162
            Kcal / portion: 828
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 3312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Koka quinoa med lantbuljong enligt anvisning på paketet. Koka ägg cirka 5 minuter. Rosta solros- och sesamfrön i torr stekpanna.
 - Skala och skiva avokado och ägg. Ansa och skär paprika i strimlor. Skär tomat och hälften av citron i klyftor. Ansa och skiva rödlök. Skiva gurka.
 - Lägg spenat och rucola i botten på en salladsskål. Sedan quinoan, paprika, lök, tomat, gurka, räkor, ägg, avokado och citronklyftor.
 - Pressa över resten av citron och apelsin. Häll över olivolja. Garnera med persilja, gojibär, sesam och solrosfrön. Salta och peppra.
 
Kockens kommentar
Stationshuset är ett kafé i Saltsjöbaden där denna rätt serveras. Räksallad är perfekt att bjuda på till lunch.