Stationshusets räksallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Ljust matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stationshusets räksallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 828

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 513 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Ljust matbröd 8.0 skivor 32%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka quinoa med lantbuljong enligt anvisning på paketet. Koka ägg cirka 5 minuter. Rosta solros- och sesamfrön i torr stekpanna.
  2. Skala och skiva avokado och ägg. Ansa och skär paprika i strimlor. Skär tomat och hälften av citron i klyftor. Ansa och skiva rödlök. Skiva gurka.
  3. Lägg spenat och rucola i botten på en salladsskål. Sedan quinoan, paprika, lök, tomat, gurka, räkor, ägg, avokado och citronklyftor.
  4. Pressa över resten av citron och apelsin. Häll över olivolja. Garnera med persilja, gojibär, sesam och solrosfrön. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Stationshuset är ett kafé i Saltsjöbaden där denna rätt serveras. Räksallad är perfekt att bjuda på till lunch.

Alternativ

Sommrig räksallad

Färsostpålägg till smörgås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem