Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis.
- Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Det går bra att använda en äggskärare.
- Sås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk lite i taget. Vispa till en jämn smet mellan varven. Låt puttra långsamt cirka 5 minuter. Späd med buljong från fiskkoket. Tillsätt hackade ägg. Håll varm.
- Koka upp ärter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet i en sil.
- Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg ner fisk. Koka i 5 minuter. Ta upp fisk med hålslev.
- Servera och garnera gärna med hackad persilja.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)