Pestofylld röding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om pesto >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pestofylld röding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 898

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pesto > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Christian Campogiani

Tillagning (35 min )

  1. Citronolja: Häll olivolja och saften från citron i en bunke. Mixa med mixerstav så att ingredienserna blandas väl.
  2. Fisk: Fjälla fisken och öppna buken med ett kortare snitt. Blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar. Några centimeter räcker. Rensa och skölj. Snitta båda sidor med ett flertal diagonala snitt (vilket förkortar tillagningstiden).
  3. Sätt ugnen på 180ºC.
  4. Pesto: Skala och finhacka vitlök. Blanda med olivolja och pesto. Fyll fisken med pestoblandning. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.
  5. Tillaga: Lägg fisken på långpanna. Häll på lite av citronoljan. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter. Fisken är klar när köttet lätt lossar från ryggbenet. Höj gärna temperaturen mot slutet för knaprigare yta.
  6. Knaperstek bacon/sidpläsk i panna. Lägg över på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tillbehör: Tvätta tomaterna och skär i skivor. Skala och hacka lök. Lägg upp tomatskivor och löken ovanpå. Droppa över lite citronolja. Salta och peppra.
  8. Servera: Lägg upp fisken och garnera med bacon. Droppa över resterande citronolja.

Kockens kommentar

 Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: I receptet beräknas fisken väga 900 (225 gram rå per portion). En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem