
Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 30%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa chilifrukt, ta bort kärnor. Skär laxen i portionsbitar. Lägg laxen i smord ungsform.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Grovskär fänkål och parmesan. Lägg detta i matmixer. Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt. Mixa till slät massa.
- Fördela mixet på laxbitarna. Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.
- Lägg upp laxen på en mangoldbädd. Servera med ris och citronklyfta.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)