
Sejfilé på norskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Morötter 4.0 styck 4%
Mandelpotatis 0.8 kilo 18%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Koka potatis.
- Rensa och skiva lök. Skär sejfilé i portionsbitar. Riv morot.
- Häll upp vetemjöl på en tallrik. Salta och peppra. Vänd fiskbitarna i mjölet.
- Stek lökskivorna på medelvärme i smör tills de får en fin brun yta. Lägg åt sidan.
- Stek fisken till fin färg i smör. Lägg upp med den stekta löken.
- Häll grädde i den använda stekpannan. Koka i någon minut. Häll såsen över fisken.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)