Grillad kalvfilé på bästa sätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvfilé hel bit

800.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad kalvfilé på bästa sätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1079 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 22%

Fett: 7%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 179 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kalvfilé hel bit 800.0 gram 78%

Matolja till stekning 2.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 4 tim )

  1. Sätt ugnen på 100-125ºC.
  2. Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.
  4. Sätt in i ugnen till innertemperatur 58-60ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar.
  5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.
  6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.
  7. Skär köttet i tjocka portionsbitar. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

Kockens kommentar

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Passar till

Hollandaisesås

Hemlagad béarnaise

Alt: Bästa oxfilén

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem