
Grillad kalvfilé på bästa sätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1079 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kalvfilé hel bit 800.0 gram 78%
Matolja till stekning 2.0 msk 22%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 4 tim )
- Sätt ugnen på 100-125ºC.
- Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.
- Sätt in i ugnen till innertemperatur 58-60ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar.
- Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.
- Sätt på grillen och förbered tillbehör.
- Skär köttet i tjocka portionsbitar. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.
Kockens kommentar
Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.
Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.