Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små bitar: 8

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Om fondgelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 25%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 89 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Om fondgelé > Äts ej

...

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Mixa kavring finfördelat i en matberedare.
  2. Smält smör och blanda med kavring. Lägg ut massan i en form med hög kant. Ställ in formen i kylskåp i cirka 1 timme för att bli stelt.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Riv gult citronskal (ej det vita).
  4. Värm grädde, kesella och crème fraiche.
    Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
  5. Tärna matjessill och finhacka gräslök. Blanda ner detta i mejeriprodukterna. Smaksätt med salt, peppar och citronskal. Häll detta i kavringformen.
    Låt stå kallt över natt.
  6. Ta och skär upp portionsbitar 6x3 centimeter.
    Garnera med lökringar och dillvippor.

Kockens kommentar

Fredrik Eriksson: Det är viktigt att välja en bra matjessill, förslagsvis från Norröna i Nordnorge. Detta recept är en variant av aladåb, eller en inläggning i gelé ( läs mer via länkar i ingredienslistan).

Andra aladåber

Klassisk laxaladåb

Krabba kabaré, skaldjursaladåb

Jambon de persil, skinkaladåb

Vegetarisk grönsaksaladåb

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem