
Jambon de Persil - skinkaladåb
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 0
Recept: 807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Om fondgelé > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Finhacka persilja. Lägg gelatinblad 5 minuter i kallt vatten. Skär skinkan i bitar.
- Värm vatten+fond+sherry tills fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinet smält helt och hållet.
- Blanda ner rikligt med hackad persilja.
- Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den stelnat.
Kockens kommentar
Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Utmärkt när man tröttnat på julskinkan. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på buffé eller som smörgåspålägg.
Aladåb heter i Frankrike "aspic" vilket även gäller i de flesta andra länder. En fransk "à la daube" är en köttgryta. Läs mer > Om inkokning, aladåb.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv