
Krabba Kabaré, skaldjursaladåb
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 779 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fondgelé > Äts ej
Om inkokning, aladåb > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (5 min + 12 tim )
- Skala och tärna morot. Koka den i 5 minuter. Låt svalna. Skär sparris i små bitar. Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
- Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp buljong (eller vatten och koncentrerad fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
- Ta fram små, 2 dl runda skålar. Fyll skålarna med ingredienserna. Fyll upp med buljongen. Sätt in i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natt.
- Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
- Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.
Kockens kommentar
Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den geléar till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag. Denna rätt är en så kallad aladåb, det vill säga inkokt kött som fått kallna i sitt spad. Läs mer > Om inkokning, aladåb.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)