
Mild salviayoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 0
Recept: 738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Grovhacka salvia. Skala och hacka vitlök.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i salvia och vitlök. Fräs i 2 minuter utan att bränna.
- Blanda salvian och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt. Mixa med mixerstav.
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och grillat.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)