Mild salviayoghurt
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 123
            Kcal / portion: 123
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Grovhacka salvia. Skala och hacka vitlök.
 - Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i salvia och vitlök. Fräs i 2 minuter utan att bränna.
 - Blanda salvian och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt. Mixa med mixerstav.
 
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och grillat.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)