
Hetmarinerade fläskfiléspett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0
Recept: 654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt på grillen i god tid.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i cm-tjocka skivor. Lägg i bunke.
- Marinera: Skala ingefära och skär i mindre bitar. Dela tomat i mindre bitar. Lägg i matmixer. Tillsätt soja och tabasco. Riv över grönt limeskal. Mixa väl. Häll sojamarinaden på fläskfilén i bunken. Låt stå i 30 minuter.
- Grilla: Ta upp fläskfilén och trä fyra bitar på varje grillspett. Grilla bitarna i inte alltför hög värme i 2-4 minuter på var sida tills genomstekt.
Kockens kommentar
Träspett har en tendens till att brinna upp över glödande kol. För att undvika att så sker kan man blötlägga spetten en timme i förväg.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv