
Våfflor Italia (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2018 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Dela våfflorna i hjärtan.
- Lägg i matmixer basilika, olivolja och salt. Mixa slätt.
- Skiva fikon och mozzarella i portionsbitar.
- Fördela bresola, mangold, fikon och mozzarella på våfflorna. Ringla över basilikaolja. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.