Passionerad hälleflundra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt och peppar

 

 

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Passionerad hälleflundra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 398 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och peppar 0%

 

Hotade fiskarter > %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Koka mungbönor om ej färdigkokta. (Klicka på ingrediensen för instruktion)
  3. Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt. Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om.
  4. Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken. Toppa fisken med passionsfrukt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
  5. Skala och finhacka rödlök. Skala avokado och ta bort kärnan. Skär i mindre bitar. Grovhacka romansallat.
  6. Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.
  7. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på fisken.

Kockens kommentar

Portionsvikten är ganska lite. Passar väl som huvudrätt i en meny med för och efterrätt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem