
Passionerad hälleflundra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Dela fisken i portionsbitar. Koka mungbönor om ej färdigkokta. (Klicka på ingrediensen för instruktion)
- Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt. Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om.
- Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken. Toppa fisken med passionsfrukt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Skala och finhacka rödlök. Skala avokado och ta bort kärnan. Skär i mindre bitar. Grovhacka romansallat.
- Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.
- Fördela salladen på tallrikar. Lägg på fisken.
Kockens kommentar
Portionsvikten är ganska lite. Passar väl som huvudrätt i en meny med för och efterrätt.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)