
Soja- och limemarinerad laxfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2470 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv skalet från lime i en bunke. Pressa i limesaften. Skala och riv ner ingefäran i bunken. Tillsätt tamari och sambal i bunken.
- Fetta in en ugnssäker form med lite olja.
Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen. Slå över marinaden. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter. - Koka nudlar ett par minuter, enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet. Salta lätt. Tillsätt lite matolja så klibbar de inte.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)