Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Savojkål ansad

5.0 

blad

Valnötskärnor

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2484 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 609 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Savojkål ansad 5.0 blad 1%

Valnötskärnor 0.5 dl 5%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sås: Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.
  2. Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
  3. Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer (mald) kanel.
  4. Fisk: Fjälla torsken (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta, peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.
  5. Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.
  6. Morotspuré: Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.
  7. Mixa morötter i matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.
  8. Tillbehör: Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta, peppra. blanda med valnötter.
  9. Stek fisk: Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem