
Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2484 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sås: Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.
- Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
- Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer (mald) kanel.
- Fisk: Fjälla torsken (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta, peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.
- Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.
- Morotspuré: Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.
- Mixa morötter i matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.
- Tillbehör: Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta, peppra. blanda med valnötter.
- Stek fisk: Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)