Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2790

GBR (GI) / port: 96
Recept: 2790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fyllning:
Apetina i olja 29% fett } 200.0 gram 23%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C).
Häll över i en stor bunke.
Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. - Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk.
Låt jäsa till dubbel storlek (ca 30 min). - Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta ca 20*40 cm. Lägg på rucolablad.
Lägg ut fetaosttärningar. - Rulla ihop degen (ganska hårt).
Skär 2 centimeters bullar.
Lägg över på smörad ugnsplåt.
Sätt ugnen på 250°C. - Grädda i ugn i 8-10 minuter.