
Kikärtsröra - en variant av hummus
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5
Recept: 785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skölj kikärterna i kallt vatten.
Skala och hacka vitlök och rödlök.
Skär gärna av en skiva rödlök till garnering. - Hetta upp olja i en panna.
Fräs löken och bönorna någon minut. - Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron.
Mixa till jämn smet. Smaka av med salt.
Garnera med rödlök.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.
Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.