Blåbärsröding med sötpotatissallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hotade fiskarter >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåbärsröding med sötpotatissallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 360 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hotade fiskarter > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
  3. Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.
  4. Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.
  5. Ta ut potatisen och låt svalna något.
  6. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.

Kockens kommentar

Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem