Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Laxen kan vara färsk eller fryst. Tina fryst fisk.
- Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.
- Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
- Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C).
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)