
Snabbgravad ingefärsgös
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1132 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Fisken skall tidigare ha varit fryst. Fryst fisk tinas och hel fisk fileas.
- Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
- Finhacka basilika och finriv ingefära. Strö det över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Hälsa: Fisk, och speciellt insjöfisk, kan innehålla parasiter (läs mer > Om fiskhälsa). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)