Snabbgravad ingefärsgös
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

Listeriabakterier >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snabbgravad ingefärsgös

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1132 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 213 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskhälsa > 0%

Parasiter i fisk > Äts ej

Listeriabakterier > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Fisken skall tidigare ha varit fryst. Fryst fisk tinas och hel fisk fileas.
  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
  3. Finhacka basilika och finriv ingefära. Strö det över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Hälsa: Fisk, och speciellt insjöfisk, kan innehålla parasiter (läs mer > Om fiskhälsa). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem