
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1995 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grön sparris färsk 12.0 styck 3%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Gnid in tonfisken med olivolja. Strö över furikake (eller sesamfrön). Ansa sparris och gnid in dem med lite olja.
- Skala och skiva avokado. Ansa och grovtärna papaya. Blanda med rucola.
- Lägg sallad på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Pressa över lite citron- eller limejuice. Salta och peppra.
- Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 minuter på var sida. Halstra även sparrisen lätt. Lägg över på salladstallrikarna.
Kockens kommentar
Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori och smulade shizoblad. Finns att köpa i välsorterade och asiatiska butiker. Alternativt använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)