Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 12.0 styck 3%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Gnid in tonfisken med olivolja. Strö över furikake (eller sesamfrön). Ansa sparris och gnid in dem med lite olja.
  2. Skala och skiva avokado. Ansa och grovtärna papaya. Blanda med rucola.
  3. Lägg sallad på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Pressa över lite citron- eller limejuice. Salta och peppra.
  4. Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 minuter på var sida. Halstra även sparrisen lätt. Lägg över på salladstallrikarna.

Kockens kommentar

Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori och smulade shizoblad. Finns att köpa i välsorterade och asiatiska butiker. Alternativt använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem