Valnöts- och mandeltäckt röding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hotade fiskarter >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Valnöts- och mandeltäckt röding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 1059

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4238 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 620 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hotade fiskarter > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim )

  1. Nötost: Skålla och skala mandeln. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
  2. Ris: Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Koka upp buljong (vatten+fond).
  3. Hetta upp smör i en stekkastrull på medelhög värme och fräs lök och ris i ett par minuter utan att bränna.
  4. Tillsätt vin och 1/3-del av buljongen. Låt småkoka och tillsätt mer buljong vartefter vätskan kokat in i riset. Vänd avslutningsvis ner riven ost.
  5. Puré: Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta, peppra. Mixa till slät puré.
  6. Sätt ugnen på 80°C.
  7. Röding: Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
  8. Fräs sticklöken i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.

Kockens kommentar

Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Sticklök är är små späda fröodlade skott som används till utsäde och som nästkommande år odlas till små eller stora lökar. Emellertid, står det "sticklök" i recept avses vanligen salladslök. I brist på "riktig" sticklök kan man strimla salladslöken om man vill efterlikna en sticklök.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem