Kanderade brända mandlar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 3dl): 1

Strösocker

150.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Kanel mald

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanderade brända mandlar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1524

GBR (GI) / port: 45

Recept: 1524 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 150.0 gram 40%

Vatten 0.5 dl 0%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.

  2. Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt). Rör om då och då.

  3. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.

  4. Lägg över mandlarna på en bricka. Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.

Kockens kommentar

Kanel kan utelämnas, men ger julsmak.

ALTERNATIV

Hårdkanderade mandlar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem