
Kanderade brända mandlar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1524

GBR (GI) / port: 45
Recept: 1524 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 150.0 gram 40%
Vatten 0.5 dl 0%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.
- Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt). Rör om då och då.
- Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.
- Lägg över mandlarna på en bricka. Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.
Kockens kommentar
Kanel kan utelämnas, men ger julsmak.