
Hårdkanderade mandlar och nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1568 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 35%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Smält socker på medelvärme i en stekpanna (helst nonstickbehandlad). Tillsätt mandlar och/eller andra nötter.
- Rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Unvik att bränna sockret, vilket ger lätt besk smak.
- Häll upp på smörpapper. Sära dem från varandra om så önskas. Varning dock för att de är brännheta! Låt svalna. Finhacka om så behövs.
Kockens kommentar
Kanderade mandar och nötter kan användas som snacks (ljumma eller kalla), eller som ingrediens i eller på tårtor, kakor o.d. Man kan ge extra piff åt anrättningen genom att tillsätta någon krydda i stekpannan.