Hårdkanderade mandlar och nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

el. andra nötter

 

 

Strösocker

1.0 

dl

Smörpapper (bakplåts-)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hårdkanderade mandlar och nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1568 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 35%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 72 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

el. andra nötter 0%

Strösocker 1.0 dl 24%

Smörpapper (bakplåts-) Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Smält socker på medelvärme i en stekpanna (helst nonstickbehandlad). Tillsätt mandlar och/eller andra nötter.

  2. Rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Unvik att bränna sockret, vilket ger lätt besk smak.

  3. Häll upp på smörpapper. Sära dem från varandra om så önskas. Varning dock för att de är brännheta! Låt svalna. Finhacka om så behövs.

Kockens kommentar

Kanderade mandar och nötter kan användas som snacks (ljumma eller kalla), eller som ingrediens i eller på tårtor, kakor o.d. Man kan ge extra piff åt anrättningen genom att tillsätta någon krydda i stekpannan.

ALTERNATIV

Kanderade brända mandlar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem