Ju(v)liga saffransrutor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 339
            Kcal / portion: 137
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 4098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lena
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en ugnspanna. 
 - Garnering: Skålla (koka någon minut) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka och blanda med pärlsocker.
 - Äggsmet: Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
 - Degsmet: Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin. Rör ner i äggsmeten.
 - Häll smeten på smörad långpannan eller plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelsockret.
 - Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann.
 - Ta ut och låt svalna något. Skär i rutor cirka 5x6 centimeter.
 
Kockens kommentar
Gräddfil kan bytas ut till filmjölk. Kakan kan frysas i 3 månader. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk