Ju(v)liga saffransrutor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 30

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ju(v)liga saffransrutor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 137

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4098 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 40 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Lena

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en ugnspanna.
  2. Garnering: Skålla (koka någon minut) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka och blanda med pärlsocker.
  3. Äggsmet: Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
  4. Degsmet: Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin. Rör ner i äggsmeten.
  5. Häll smeten på smörad långpannan eller plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelsockret.
  6. Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann.
  7. Ta ut och låt svalna något. Skär i rutor cirka 5x6 centimeter. 

Kockens kommentar

Gräddfil kan bytas ut till filmjölk. Kakan kan frysas i 3 månader. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Lussebullar med kesella

Äppelrutor

Bananrutor

Saffransdoftande morotsmuffins

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem