
Ju(v)liga saffransrutor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 137

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lena
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en ugnspanna.
- Garnering: Skålla (koka någon minut) mandeln. Skölj lätt i kallt vatten och tryck sedan ut mandeln ur skalet med fingrarna. Hacka och blanda med pärlsocker.
- Äggsmet: Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en stor bunke.
- Degsmet: Blanda i en annan bunke vetemjöl, socker och bakpulver. Skär margarinet i mindre bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en smuldeg. Blanda ner russin. Rör ner i äggsmeten.
- Häll smeten på smörad långpannan eller plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelsockret.
- Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg och tills ytan spruckit upp lite grann.
- Ta ut och låt svalna något. Skär i rutor cirka 5x6 centimeter.
Kockens kommentar
Gräddfil kan bytas ut till filmjölk. Kakan kan frysas i 3 månader. Läs mer > Om sockerkaka.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk