Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2481 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 19%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och rör ihop. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en ugnsfast, fyrkantig form.
- Kärna ur och skiva äpplen tunt. Fördela äppelskivorna på degen. Strö över kanel och socker.
- Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
- Skär upp i rutor och servera kalla. Eller servera rutorna varma med glass.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk