Äppelrutor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal rutor: 8

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelrutor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2481 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 19%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 85 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och rör ihop. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en ugnsfast, fyrkantig form.
  4. Kärna ur och skiva äpplen tunt. Fördela äppelskivorna på degen. Strö över kanel och socker.
  5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  6. Skär upp i rutor och servera kalla. Eller servera rutorna varma med glass.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem