Saftiga lussebullar med kesella (enkla kusar)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 36

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saftiga lussebullar med kesella (enkla kusar)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 167

GBR (GI) / port: 7

Recept: 6006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 60 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Smula jäst i en bunke.
  2. Deg: Häll mjölk och kesella i kastrull och värm till fingervarmt (37ºC). Tag av från plattan och rör ner i bunken så att jästen löser sig.
  3. Rör ner saffran, salt, sirap och mjöl. Tillsätt smör i omgångar. Arbeta degen smidig tills den släpper från bunken. Tillsätt ev. mer mjöl. Lägg över bakduk och låt jäsa i 45 minuter.
  4. Knåda degen på mjölad bänk. Dela upp degen i portionsbitar och rulla ut till långsmala korvar. Rulla in ändarna åt motsatt håll för att forma lussebullar.
  5. Lägg över på smörad plåt, eller plåt med bakplåtspapper. Tryck i russin och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  6. Förvärm ugnen på 225ºC.
  7. Garnera: Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla lussebullar med äggvispet.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 7 minuter.

Kockens kommentar

Forma figurer såsom lussebullar, längder eller flätor efter eget önskemål. Var uppmärksam med tiden för gräddningen. Ugnstiden kan skilja sig beroende på ugnstyp och lussebullar kan snabbt bli brända. Lägg helst russinen i blöt ett dygn i förväg för att de inte skall bli hårda av baket, och torka ut själva brödet runt russinet.

Enkla kusar eller julgalt kallade man för dessa bullar formade till "s". Läs mer > Om saffransbröd.

Alternativ

Lussebullar grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem