
Bananrutor med citronglasyr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Förbered: Riv citronskal. Pressa citron.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smör och blanda med kallt vatten.
Blanda alla torra ingredienser.
Mosa bananer med hälften av den pressade citronen. - Blanda de torra ingredienser med smöret, bananmoset i äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.
- Glasyr: Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
- Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk