Bananrutor med citronglasyr
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bananrutor med citronglasyr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Förbered: Riv citronskal. Pressa citron.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Smält smör och blanda med kallt vatten.
    Blanda alla torra ingredienser.
    Mosa bananer med hälften av den pressade citronen.
  3. Blanda de torra ingredienser med smöret, bananmoset i äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.
  5. Glasyr: Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

  6. Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem