Bananrutor med citronglasyr
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 272
            Kcal / portion: 385
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 4624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Förbered: Riv citronskal. Pressa citron.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smör och blanda med kallt vatten.
Blanda alla torra ingredienser.
Mosa bananer med hälften av den pressade citronen. - Blanda de torra ingredienser med smöret, bananmoset i äggsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
 - Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Känn efter med en sticka som ska vara torr. Låt kakan svalna.
 - Glasyr: Rör osten smidig. Blanda med smör och florsocker. Tillsätt citronskal och pressad citron. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
 - Ställ in kakan i kyl cirka 10 minuter. Skär i rutor.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk