Laxaladåb - kall inkokt lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Majonnäs äkta

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxaladåb - kall inkokt lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1713 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 329 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 31%

Majonnäs äkta 0%

...

Skapat av
Karin Chädström

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och "slanta" (skiva) morötterna. Koka upp lagingredienser utom gelatin i en stor kastrull.

  2. Skär laxen i tjocka portionsskivor med skinnet kvar. Lägg ner dem i lagen.  Låt koka i cirka 7 minuter.

  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lyft ur laxen försiktigt och lägg på ett uppläggningsfat med hög kant.

  4. Sila lagen. Ta upp gelatinet och låt det lösas upp i lagspadet.

  5. Häll den varma lagen över laxen. Dekorera med några morotsslantar. Ställ laxen i kylskåp i minst 30 minuter tills gelén stelnat. Ställ gärna över natt.

  6. Skala och koka potatis.

Kockens kommentar

Gelatin är inte nödvändigt. Ger dock mer gelead fisk på klassiskt vis. Huvudrätten kan med fördel tillagas dagen före servering.

PASSAR TILL

Pressgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem