
Laxaladåb - kall inkokt lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och "slanta" (skiva) morötterna. Koka upp lagingredienser utom gelatin i en stor kastrull.
- Skär laxen i tjocka portionsskivor med skinnet kvar. Lägg ner dem i lagen. Låt koka i cirka 7 minuter.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lyft ur laxen försiktigt och lägg på ett uppläggningsfat med hög kant.
- Sila lagen. Ta upp gelatinet och låt det lösas upp i lagspadet.
- Häll den varma lagen över laxen. Dekorera med några morotsslantar. Ställ laxen i kylskåp i minst 30 minuter tills gelén stelnat. Ställ gärna över natt.
- Skala och koka potatis.
Kockens kommentar
Gelatin är inte nödvändigt. Ger dock mer gelead fisk på klassiskt vis. Huvudrätten kan med fördel tillagas dagen före servering.