Kall inkokt lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Färskpotatis med skal

800.0 

gram

Inlagd färsk gurka

 

 

Citron juice+fruktkött

4.0 

klyftor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kall inkokt lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 729

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4377 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 371 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis med skal 800.0 gram 11%

Inlagd färsk gurka 0%

Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 0%

...

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Hemlagad pressgurka tillagas minst 2 timmar före servering. Se separat recept.

  2. Putsa hinnor från laxfilén och tag bort ev. resterande ben med en plattång. Skär i portionsstorlekar. Lägg dem i en form, eller i en vid bunke, med någon centimeters mellanrum. Salta lätt.

  3. Skala/putsa lök, purjolök och morot. Skiva. Lägg alla lagingredienser i en kastrull och låt koka i 10 minuter.

  4. Häll den kokande lagen över laxen, som måste täcka fisken med minst 1 cm. Täck formen med plastfilm. Låt långsamt svalna.

  5. Skala (borsta) och koka potatis.

  6. Lägg äggula, senap och vinäger i en skål. Salta och peppra lätt.

  7. Vispa med elvisp och tillsätt matoljan i en tunn stråle (lite i taget) under fortsatt vispning.

  8. Blanda ner gräddfil/crème fraiche och finhackad dill. Smaka av med senap och kryddor.

Kockens kommentar

PASSAR TILL

Hemlagad pressgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem