Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 729

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4377 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Färskpotatis med skal 800.0 gram 11%
Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 0%
...
![]()
Skapat av
Sv. Institutet SI
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Hemlagad pressgurka tillagas minst 2 timmar före servering. Se separat recept.
- Putsa hinnor från laxfilén och tag bort ev. resterande ben med en plattång. Skär i portionsstorlekar. Lägg dem i en form, eller i en vid bunke, med någon centimeters mellanrum. Salta lätt.
- Skala/putsa lök, purjolök och morot. Skiva. Lägg alla lagingredienser i en kastrull och låt koka i 10 minuter.
- Häll den kokande lagen över laxen, som måste täcka fisken med minst 1 cm. Täck formen med plastfilm. Låt långsamt svalna.
- Skala (borsta) och koka potatis.
- Lägg äggula, senap och vinäger i en skål. Salta och peppra lätt.
- Vispa med elvisp och tillsätt matoljan i en tunn stråle (lite i taget) under fortsatt vispning.
- Blanda ner gräddfil/crème fraiche och finhackad dill. Smaka av med senap och kryddor.