
Enkel korv stroganoff
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 961

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Ta av skinnet på korven. Skär i strimlor.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg.
- Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv