Enkel laxfilé i hummersås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Fullkornsris

3.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel laxfilé i hummersås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2658 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 423 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Fullkornsris 3.0 dl 33%

Salt 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Lägg filéerna på rad i smord ugnsform. Skiva purjolök.
  4. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Ta ut filéerna och servera på risbädd.

Kockens kommentar

Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln. Tina fisken före tillagning. Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem