Bärpaj med smulpajsdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portionsbitar: 8

Bär t.ex. jordgubbar

500.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Potatismjöl

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bärpaj med smulpajsdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bär t.ex. jordgubbar 500.0 gram 11%

Strösocker 0.5 dl 11%

Potatismjöl 1.5 msk 3%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
    Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

    Fyll botten på en ugnssäker form med bär.
    Strö över potatismjöl, sedan socker.
    Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
    Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.

ALTERNATIV

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med äpple

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem