
Bärpaj med smulpajsdeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bär t.ex. jordgubbar 500.0 gram 11%
Strösocker 0.5 dl 11%
Potatismjöl 1.5 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. - Paj: Sätt ugnen på 225°C.
Fyll botten på en ugnssäker form med bär.
Strö över potatismjöl, sedan socker.
Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl.
Strö smuldegen över. - Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.
Kockens kommentar
Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.