Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Rensa svamp och fisk. Tvätta rent eller skala potatis. Koka.
- Häll mjöl på en tallrik. Häll upp lite mjölk i en djup tallrik. Rör ut lite salt och peppar i mjölet. Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. Låt vila.
- Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Stek aborrfiléerna i rikligt med smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.
Kockens kommentar
Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har man dessutom ett potatisland att tillgå är lyckan fullständig.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)