
Potatiskaka med lax och crème fraîche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%
Creme fraiche 1.0 dl 14%
Gräslök 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis ca 20 min.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt. - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 min på ena sidan och 3 min på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
Klipp lite gröslök över.
Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.