Potatiskaka med lax och crème fraîche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax rökt el. gravad

16.0 

skivor

Creme fraiche

1.0 

dl

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatiskaka med lax och crème fraîche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 335 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%

Creme fraiche 1.0 dl 14%

Gräslök 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis ca 20 min.

  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

  3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
    Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 min på ena sidan och 3 min på den andra.

  5. Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
    Klipp lite gröslök över.

Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.

Kockens kommentar

På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.

ALTERNATIV

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem