Hosomaki - smal sushirulle
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Sojasås japansk

 

 

 

Sushiverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hosomaki - smal sushirulle

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 2

Recept: 223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 32 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sojasås japansk 0%

 

Sushiverktyg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skär huvudingrediensen i skivor/stavar. Variera gärna innehåll efter egen smak.
  3. Forma rullar. Se Sushiskolan (länk nederst i ingredienslistan).

Kockens kommentar

En hosomaki är en tunn maki-zushi (sushirulle) och innehållet består bara av en ingrediens. Kappamaki innehåller gurka, shakemaki bara lax, tekkamaki tonfisk o.s.v. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande reept

Sushiris (sumeshi)

Inlagd ingefära (gari)

Sojadressing (murasaki)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem