
Hosomaki - smal sushirulle
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 2
Recept: 223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skär huvudingrediensen i skivor/stavar. Variera gärna innehåll efter egen smak.
- Forma rullar. Se Sushiskolan (länk nederst i ingredienslistan).
Kockens kommentar
En hosomaki är en tunn maki-zushi (sushirulle) och innehållet består bara av en ingrediens. Kappamaki innehåller gurka, shakemaki bara lax, tekkamaki tonfisk o.s.v. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).