
Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Hacka russinen och lägg dem i en kastrull.
Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna. - Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.
- Skär getosten i små bitar.
Mosa getosten med färskost i en bunke.
Blanda in russinen.
Smaka av med salt och peppar. - Fukta händerna och rulla små ostbollar.
Rulla dem i kexsmulet.
Ställ dem gärna svalt någon timme före servering.
Kockens kommentar
Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.