Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Salt och svartpeppar

 

 

 

Ger 3 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Digestiva chèvrebollar (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 74 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och svartpeppar 0%

 

Ger 3 stycken/portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull.
    Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.

  2. Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.

  3. Skär getosten i små bitar.
    Mosa getosten med färskost i en bunke.
    Blanda in russinen.
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Fukta händerna och rulla små ostbollar.
    Rulla dem i kexsmulet.

    Ställ dem gärna svalt någon timme före servering. 

Kockens kommentar

Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.

ALTERNATIV

Pepparkaksbollar med mögelost

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem