
Pepparkaksbollar med mögelost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 403

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 30%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Mosa pepparkakorna till fint smul i en mortel, och lägg ut på en tallrik.
- Blanda ostsorterna till jämn smet. Rulla bollar med händerna. Rulla dem i kakssmulet.
Kockens kommentar
Detta är ett bra recept för överblivna bitar av mögelost. Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)