
Pepparkaka med mögelost och glögg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 35%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Bred olika sorters mögelost på pepparkakor.
Kockens kommentar
Pepparkakor, mögelost och glögg "gifter sig" väl med varandra. Det kanske låter konstigt, men är en god smakupplevelse. Bäst passar mjuka sorters grönmögelostar. Resterande ostarbitar kan blandas till "Pepparkaksbollar". Se separat recept.
Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)